Czas jedzenia to ulubiona pora prawie każdego.
Jest to szczególnie ważne, gdy kucharz ma doświadczenie i zna się na kuchni. Niezależnie od umiejętności gotowania, wciąż możesz uczyć się nowych technik i przepisów na przygotowywanie pysznych posiłków.Zapisz sosy w tackach na kostki lodu. Jeśli robisz kilka posiłków w tygodniu, rozważ oszczędzanie z nich sosów w tackach na kostki lodu. Pozwoli to na urozmaicenie wszelkich potraw, które będziesz przygotowywać w dalszej części tygodnia. Ułatwi to również proces.Mikser elektryczny to błogosławieństwo, gdy trzeba zrobić ciasto, ale nawet to stosunkowo łatwe zadanie może przerodzić się w koszmar, gdy ciasto przyklei się do haka. Aby uniknąć lepkiego bałaganu, spryskaj haczyk sprayem do gotowania warzyw, a ciasto już nigdy nie przyklei się do miksera.Warzywa mrożone powinny być używane tylko w ostateczności w domowej kuchni. Chociaż są tanie i zwykle dostępne przez cały rok, w kilku ważnych obszarach daleko im do świeżych warzyw. Warzywa mrożone straciły część swoich zdrowych witamin i składników odżywczych. Często mają niezdrowe dodatki do żywności. Mają też tendencję do gorszego smaku niż ich świeże odpowiedniki.Podstawowe przyprawianie przygotowywanych potraw w dużym stopniu potwierdza Twoje umiejętności w kuchni. Nie bój się smakować potraw podczas pracy i odpowiednio dobierać przyprawy. Zazwyczaj niektóre z najdroższych kawałków mięsa, a także wiele różnych rodzajów owoców morza, są raczej nudne bez pomocy. Twoi goście docenią dobrze przyprawione danie, które nie muszą posypywać solą, aż zdrętwiały im ramiona lub przekręcać młynek do pieprzu na godzinę, aby było smacznie.Nie zastępuj sałaty rzymskiej podczas robienia sałatki Cezar. Romaine ma idealną konsystencję i smak, aby sprostać mocnym składnikom klasycznego dressingu cesarskiego, takim jak czosnek, anchois i parmezan. Wybierz rzymską, która ma ciemnozielone zewnętrzne liście, które zwijają się od środka.
Do przechowywania należy pozostawić główkę w całości i niemytą w lodówce, aw razie potrzeby oderwać liście.Aby uzyskać profesjonalnie wyglądające rezultaty podczas maczania cukierków w roztopionej czekoladzie, użyj wykałaczki, aby zanurzyć miękkie cukierki.
Wciśnij wykałaczkę do kawałka cukierka mniej więcej do połowy, upewniając się, że nie przejdzie przez cukierka. Zanurz cukierek, upuść go na woskowany papier, aby ostygł i szybko wrzuć odrobinę roztopionej czekolady na otwór utworzony przez wykałaczkę. Otwór na wykałaczkę jest teraz sprytnie wypełniony czekoladą.Robiąc wypieki, staraj się zaopatrzyć w papier pergaminowy do wykładania garnków. Używając papieru pergaminowego, Twoje wypieki będzie łatwiejsze do usunięcia i pomoże utrzymać jedzenie w jednym kawałku. Ponadto użycie papieru pergaminowego sprawia, że jest mniej bałaganu i jest znacznie łatwiejsze do późniejszego sprzątania.Łatwy sposób na skórki orzechów. Podczas gotowania orzechy, takie jak migdały i pistacje, wymagają usunięcia skórki. Zblanszuj orzechy, gotując je w garnku z wodą przez minutę. Odcedź orzechy i połóż je na czystym ściereczce. Nałożyć ściereczkę na orzechy i energicznie pocierać. Skórki ścierają się na ręczniku.Jeśli przygotowujesz danie, w którym będziesz potrzebować cienkich pasków mięsa (fajitas, chińskie), zamroź mięso przez około 20 minut przed pokrojeniem. Pozwoli to z łatwością pokroić mięso na bardzo cienkie plasterki. Możesz pomyśleć, że brzmi to trochę dziwnie, ale na pewno załatwi sprawę.Ta niewątpliwa błogość płynąca ze zjedzenia dobrego posiłku może być Twoja. Nauka dobrego kucharza zajmuje znacznie mniej czasu, niż możesz sobie wyobrazić. Prawie każdy może to zrobić. Po przeczytaniu tego artykułu jesteś przygotowany na dobre wrażenia kulinarne.